Wat we doen

Voor een breed scala aan materialen heeft ProFluid assortiment met slimme vloeistoffen die helpen met het beschermen en het behouden van de originele structuur en kwaliteit. Deze vloeistoffen worden vaak toegepast in de industrie. Denk daarbij aan automotive, marine, bouw en textielindustrie. Vaak hebben we voor een probleem een kant-en-klare oplossing die direct toepasbaar is. Maar omdat wij ons ook bezig houden met research & development is maatwerk mogelijk.

Maatwerk voor de industrie: Partnerships als basis

Het is altijd onze missie om in goed overleg producten te ontwikkelen die bijdragen aan een nog beter eindproduct voor onze klanten. We merken dat dit in de praktijk vrijwel altijd leidt tot een zeer intensieve samenwerking waarbij we ons soms zelfs als partner in het productieproces opstellen. Vaak is er een aanpassing in ons product nodig om het net iets beter toepasbaar te maken. Door jarenlange ervaring en sterke communicatie weten we elk project naar een hoger niveau te tillen.

Doelgericht naar een eindproduct

We werken altijd naar een compleet eindproduct dat het eindproduct in waarde doet stijgen. Naast dat we ervoor zorgen dat het eindproduct tot perfectie is ontwikkeld, faciliteren we ook in testtrajecten, vrijgave protocollen en oplevering van EEG gecertificeerde veiligheidsbladen.

Nanotechnologie

Bij regen parelt het regenwater van het blad van de Lotusplant af. De regendruppel heeft nauwelijks contact met het oppervlak van het blad. De kern van deze bevinding werd in de wetenschap nagebootst en opgeschaald naar wat men vandaag de dag “nano-coatings” noemt. Met nanotechnologie als basis: de techniek voor bewerking van zeer kleine maten en dunne lagen op het niveau van moleculen en atomen. Iets wat je alleen met een electronen microscoop kunt zien. Ter illustratie: 1 nanometer = 1 miljoenste van een millimeter. 1 tennisbal is 1 miljard x groter dan een nanometer. 1 haar diameter = 80.000 nanometer.

[YouTubeVideo]

Nanotechnologie is een maatschappelijk zeer relevante technologie geworden en verandert ons leven. Waarbij nieuwe eigenschappen, materialen en systemen gebouwd kunnen worden die leiden tot verbeterde producten of geheel nieuwe toepassingen. Nanotechnologie wordt inmiddels toegepast bij o.a. medicijnen, zonnebrandcrèmes, verfcoatings, textiel en light voedselproducten. Nanotechnologie maakt bestaande producten bijzonder en geeft oneindig veel toekomstige toepassingen die nog maar deels bekend zijn. De op nanotechnologie gebaseerde protectie vloeistof van ProFluid geeft daardoor een water- en olie afstotende laag op hout of steen, die tegelijk onzichtbaar is en 100% ademend blijft. En door de langdurige werking minder onderhoudsbelasting voor het milieu geeft.

De voordelen van nanotechnologie coatings

Toepassing met deze coatings heeft als voordeel dat de ondergrond, de drager waarop de coating is aangebracht, na uitharding chemisch en mechanisch extreem belastbaar zijn; zowel hittebestendig als vorstbestendig en ook UV- stabiel is. Naast de mogelijkheid  verschillende technieken te combineren tot nieuwe product-marktcombinaties.

[ZoomImage]

Kansen en zorgvuldigheid

De Nederlandse overheid heeft het nanotechcluster (onderdeel Topsectorenbeleid) aangewezen die deze technologie moeten door ontwikkelen op meerdere vakgebieden (NanoNextNL). Inmiddels speelt het Nederlandse nanotechcluster een toonaangevende rol in Europa. Met de groei van de techniek en toepassingsmogelijkheden speelt ook de discussie over veiligheid zoals bijvoorbeeld voedselinname of uitgebreid huidcontact. Nano particles zijn bijvoorbeeld aanwezig in eiwitten in melk of binnenlaag coating in chipszakjes, cosmetica producten of huidige medicijntoepassingen. Daar waar ProFluid nano particles inzet, zijn deze altijd in vloeibare vorm, van hoge kwaliteit, zijn de producten Reach conform (conform internationale veiligheidsvoorschriften). Profluid gebruikt geen nano koolstofbuisjes. Kwaliteit in combinatie met veiligheidsprotocol en veiligheidsvoorschriften is de benadering van ProFluid. In lijn met de zorgvuldige benadering van de wetenschappelijke instituten. Daarnaast ontwikkelt ProFluid ook slimme producten (hybride techniek) die niet nano gebonden zijn.